04.09.20 • SEW-EURODRIVE Oy laajentaa uudelleenvalmistuskonseptiaan vaihdemoottoreista teollisuusvaihteisiin. Uudelleenvalmistus on ympäristöystävällinen ratkaisu huollettavien käyttölaitteiden elinkaaren pidentämiseksi. Prosessissa materiaalien hävittäminen ja jätteiden syntyminen on minimoitu. Konsepti pidentää käyttölaitteiden elinikää sekä parantaa niiden päivitettävyyttä ja varaosien saatavuutta.

”Aloitimme vaihdemoottoreiden uudelleenvalmistuksen Hollolan kokoonpanotehtaallamme muutama vuosi sitten. Asiakkaidemme mielestä se on hyvä vaihtoehto ja siksi halusimme laajentaa konseptiamme myös teollisuusvaihteisiin. Uudelleenvalmistusprosessiimme kuuluvat nyt Karkkilan teollisuusvaihdetehtaan kokoonpano-ohjelman mukaiset MC-sarjan lieriöhammas- ja kartiohammasvaihteet”, kertoo SEW-EURODRIVE Oy:n myyntijohtaja Juha Korhola.

”Prosessi on asiakkaillemme kustannustehokas ja helppo vaihtoehto. Uudelleenvalmistettu teollisuusvaihde on myös edullisempi verrattuna uuteen vastaavaan – uuden laitteen takuulla. Lisäksi uudelleenvalmistettujen teollisuusvaihteiden lyhyt toimitusaika vähentää tehtaiden seisokkiaikaa”, jatkaa Korhola.

”Teollisuusvaihteiden uudelleenvalmistus on taloudellinen ja ekologinen vaihtoehto. Haluamme tarjota asiakkaillemme ympäristöystävällisiä ratkaisuja ja edistää kiertotaloutta”, toteaa SEW-EURODRIVE Oy:n toimitusjohtaja Hans Martens.

Tutkimusten mukaan uudelleenvalmistuksessa energian kulutus vähenee tyypillisesti noin 50 – 85 % (Lund 1984, Sundin & Lee 2011). SEW-EURODRIVE Oy on osa eurooppalaista uudelleenvalmistuksen verkostoa (The European Remanufacturing Network).

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Juha Korhola, p. 0201 589 273, juha.korhola@sew.fi

Markkinointiviestintäpäällikkö Heidi Pekkala, p. 0201 589 253, heidi.pekkala@sew.fi

sew@sew.fi