08.12.20 • Käyttötekniikkaan erikoistunut SEW-EURODRIVE Oy on valittu vaihdemoottoritoimittajaksi Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren uudelle sahalaitokselle. Yritys toimittaa yhteistyössä kone- ja laitetoimittajien kanssa maailman moderneimmalle sahalle 1400 vaihdemoottoria. Raumalle rakennettava saha on kaikkien aikojen suurin sahainvestointi Suomessa. Tuotannon on määrä käynnistyä sahalla vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana.

”Vaihdemoottoritilaus on yrityksellemme määrällisesti merkittävä ja se vahvistaa pitkäaikaista yhteistyötämme Metsä Fibren kanssa. Uskon, että valintaan vaikuttivat paikallisuutemme, 24/7 toimituskykymme, laaja huoltopalveluvalikoimamme sekä Metsä Fibren hyvät kokemukset CDM®-asennuskannan hallinta -palvelustamme. Arvostamme Metsä Fibren luottamusta yritystämme kohtaan”, kertoo SEW-EURODRIVE Oy:n myyntijohtaja Juha Korhola.

SEW-EURODRIVE Oy on ollut sahateollisuuden kumppanina jo vuodesta 1975. Yritys on tunnettu ja hyväksytty sahateollisuuden kumppani ja tekee yhteistyötä useiden eri alan toimijoiden kanssa: sahalaitokset, kone- ja laitevalmistajat, insinööritoimistot ja automaatiotalot sekä kunnossapidon toimijat.

”Metsä Fibren Rauman sahan investointi on kansantaloudellisesti merkittävä niin laitetoimittajille kuin muille projektissa mukana oleville yhteistyökumppaneille. Saamamme tilaus vahvistaa sahaliiketoimintamme kasvua Suomessa. Olemme havainneet, että käyttötekniset kokonaisratkaisumme, kattavat alueelliset palvelumme ja paikallinen läsnäolomme ovat merkittävä lisäarvo sahateollisuuden asiakkaillemme”, toteaa SEW-EURODRIVE Oy:n toimitusjohtaja Hans Martens.

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Juha Korhola, p. 0201 589 273, juha.korhola@sew.fi

Markkinointiviestintäpäällikkö Heidi Pekkala, p. 0201 589 253, heidi.pekkala@sew.fi

SEW-EURODRIVE Suomessa

www.sew-eurodrive.fi

SEW-EURODRIVE Oy on käyttötekniikkaan erikoistunut yritys. Tuotevalikoima koostuu vaihdemoottoreista, teollisuusvaihteista, taajuusmuuttajista, servokäytöistä ja hajautetusta käyttöautomaatiosta. Yrityksen pääkonttori, kokoonpanotehdas ja huoltokeskus toimivat Hollolassa. Aluekonttorit sijaitsevat Kotkassa, Tampereella, Kuopiossa ja Torniossa. Yritys on perustettu vuonna 1975.

Karkkilassa sijaitseva SEW-EURODRIVE -konsernin tuotantolaitos on erikoistunut suurten teollisuusvaihteiden suunnitteluun ja valmistukseen. SEW-EURODRIVE -yhtiöt työllistävät Suomessa yli 250 työntekijää ja ovat osa kansainvälistä käyttötekniikan kokonaisratkaisuihin erikoistunutta saksalaista SEW-EURODRIVE -konsernia. Vuonna 1931 perustetun perheyrityksen palveluksessa on yli 18 000 työntekijää 51 maassa ja liikevaihto on yli 3,2 miljardia euroa. Konsernissa on maailmanlaajuisesti 16 tuotantolaitosta ja 81 paikallista kokoonpanotehdasta ja huoltokeskusta.

Metsä Group

www.metsagroup.fi

Metsä Group on vastuullisen biotalouden edelläkävijä, jonka tuotteiden pääraaka-aine on uusiutuva puu pohjoisen kestävästi hoidetuista metsistä. Keskitymme puunhankintaan ja metsäpalveluihin, puutuotteisiin, selluun ja ensikuitukartonkeihin sekä pehmo- ja tiivispapereihin.

Metsä Groupin liikevaihto vuonna 2019 oli 5,5 miljardia euroa, ja se työllistää noin 9 300 henkilöä. Metsä Groupin emoyritys on Metsäliitto Osuuskunta, jonka omistaa noin 103 000 suomalaista metsänomistajaa.

sew@sew.fi